Ambasadorul Daulet Batrașev: „Alegerile prezidențiale din Kazahstan vor avea loc cinstit, deschis și corect”

În data de 23 mai, Ambasadorul Kazahstanului în România, Daulet Batrashev a ținut un briefing cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale anticipate din această țară.

Diplomatul kazah a informat despre dezvoltarea economică și socială actuală a Kazahstanului și a menționat că, datorită politicii înțelepte a Primului Președinte Nursultan Nazarbayev, statul ocupă o poziție de lider în regiunea Asiei Centrale.

Tema principală a briefing-ului a fost cea mai recentă manifestare politică din țară, inclusiv campania electorală a celor 7 candidați înregistrați, precum și înregistrarea observatorilor internaționali și a reprezentanților mass-media din străinătate în Kazahstan.

Batrashev a subliniat că invitația observatorilor străini și a reprezentanților mass-media demonstrează dorința autorităților kazahede a asigura transparența votului. În acest sens, Ambasadorul a atras atenția asupra poziției principale a actualului Președinte Kassym-Jomart Tokayev „privind desfășurarea alegerilor cinstite, deschise și corecte”.

Ambasadorul și-a exprimat încrederea că cel care va câștiga alegerile va avea toate calitățile necesare pentru a asigura dezvoltarea stabilă a țării și pentru a continua cursul prezentat de Primul Președinte al Kazahstanului pentru consolidarea statului, dezvoltarea societății civile și aderarea la cele mai dezvoltate 30 de țări ale lumii.

Având în vedere subiectul cooperării bilaterale, D. Batrashev a subliniat dezvoltarea dinamică a relațiilor comerciale și economice kazaho-române, în care există o intensificare a entităților economice din cele două țări.

Potrivit Ambasadorului, România este principalul partener comercial al Kazahstanului în Europa de Sud-Est. De exemplu, în 2018, cifra de afaceri bilaterală a fost de 1,642 miliarde de dolari, înregistrând o creștere cu 65% față de 2017 (992 milioane dolari).

În Kazahstan, alegerile prezidențiale vor avea loc pe 9 iunie. Pentru prima dată în istoria acestui stat, o femeie pretinde la președinția țării. Toți candidații și-au prezentat campania electorală. Campania va continua până pe 7 iunie. Sunt așteptați peste 1 000 de observatori internaționali.

O secție de votare va fi deschisă la Ambasada Kazahstanului la București pentru a vota cetățenii din Kazahstan care locuiesc în România.

Sursa foto: Interetnica.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult