Afaceri blocate de către Primăria Tulcea. Investitorii se plâng de activitatea instituției

Investitorii imobiliari din municipiul Tulcea se confruntă cu un blocaj atunci când trebuie să obțină documentele necesare de la primărie. Pentru că instituția nu are un arhitect șef, documentele care ar trebui să fie emise de către Serviciul de Urbanism, Amenajare Teritoriu sunt întârziate sau nu se eliberează deloc. Această situație creează prejudicii dezvoltatorilor, care nu reușesc să comunice cu reprezentanții primăriei pentru a găsi împreună o soluție.

 

Mai mult, Primăria Tulcea aplică amenzi constructorilor, deși documentele de care aceștia au nevoie trebuie eliberate chiar de către această instituție. Oamenii au ajuns să-și caute dreptatea în instanțe, pentru că administrația locală, deși liberală, nu dă dovadă de deschidere în relația cu mediul de afaceri.

 

 

Cu părere de rău va spun că departamentul urbanism al oraşului Tulcea nu funcţionează. Am început să investesc în oraşul Tulcea acum 16 ani şi până în prezent am investit milioane de euro. Mi-am dorit o relaţie corectă şi normală cu Primăria Tulcea pentru că, în viziunea mea, între investitori şi Primărie această relaţie ar trebui să funcţioneze exact ca un parteneriat solid. Din păcate din partea Primăriei nu am văzut nici măcar un minim interes în toţi aceşti ani.

De fiecare dată când am depus documentaţii pentru obţinerea de certificate de urbanism, autorizaţii, etc, documente necesare am aşteptat şi ani de zile pentru documente care au termen de emitere 30 de zile.

Atitudinea salariaţilor lasă total de dorit, nu sunt interesaţi să rezolve, soluţioneze situaţiile şi cel mai grav este că nu sunt pregătiţi profesional şi de aici blocajul. Sigur că cei mai responsabili pentru acest blocaj sunt cei care conduc Primăria pentru că este de datoria lor să-şi rezolve problemele din interior.

De 2 ani de zile arhitectul oraşului este în concediu pentru creşterea copilului iar Primăria nu a reuşit să găsească o persoană pentru acest post. Au adus arhitecţi din alte oraşe dar pentru scurte perioade de timp şi evident nu au rezolvat situaţia. Paradoxal este ca departamentul urbanism nu emite documentele necesare în timp util dar efectuează controale şi amendează.

Recent am primit amenzi de aproximativ 100.000 euro şi am dat Primăria în judecată.

Am aşteptat de la domnul primar Ilie o schimbare şi vă spun cinstit că l-am votat dar sunt total dezamăgit. Consider că un primar trebuie să gândească constructiv şi să aibe ca prioritate zero dezvoltarea oraşului, iar cum dezvoltarea oraşului tine şi de investitori nu înţeleg atitudinea ostilă a primarului.

Toată lumea fuge spre Constanța, investesc acolo, de ce să nu facem la noi în oraș, nu înțeleg această ură sau prigoană față de oricine vrea să miște ceva în orașul ăsta, parcă și oamenii și autoritățile merg pe principiul cu să moară capra vecinului, dacă noi nu facem, de ce să facă ăla, Marcu, Costică, etc, să se îmbogățească, lasă să dea toți faliment, nu se gândesc că așa moare tot orașul, se miră de ce le pleacă tineretul, copii, spre alte zone, de asta plecă datorită mentalității învechite care a guvernat și din păcate încă mai guvernează orașul Tulcea!“, a declarat omul de afaceri tulcean, Dan Marcu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult