Adrian Mihălcioiu: ”Personalul navigant se va vaccina în a doua etapă”

După cum se știe, navigatorii nu sunt înregistrați REVISAL și nu sunt angajați la sociatăți din România, nefigurând, astfel, în programul național de vaccinare Etapa a 2-a.

La inițiativa Sindicatului Liber al Navigatorilor, a Asociației Naționale a Societăților de Crewing din România, a ANR, alături de Prefectura Constanța și susținută de grupul de navigatori care doresc vaccinarea voluntară în Etapa a 2-a a Programului Național de Vaccinare, s-a găsit sprijinul Ministerului Transporturilor și al Sănătății pentru modificarea HG 1031/noiembrie 2020.

Modificările vizează introducerea a trei noi categorii de lucrători români în domenii esențiale:

– personal navigant maritim si fluvial,

– lucrători pe platformele marine

– lucrători de pe unitățile mobile din domeniul petrolier.

Sperăm ca această modificare a HG 1031/2020 sa fie publicată urgent în Monitorul Oficial al României, iar lucrătorii STS care au în atribuțiuni funcționarea platformei de înscriere vaccinare Covid-19, să opereze corespunzător și rapid suportul electronic, astfel încât programarea în etapa a 2-a să se poată face cât mai facil și cu noile modificări. SLN propune o modalitate rapidă prin posibilitatea programării personale a celor care doresc să se vaccineze, în raza domiciliului lor prin platformă electronică sau prin Call Center. În momentul în care vom avea date concrete și informații suplimentare referitor la vaccinare voluntară navigatori, vom comunica imediat”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult