AcasăActualitateAdministratorul unei societăţi din Constanţa, prins în flagrant în timp ce primea...

Administratorul unei societăţi din Constanţa, prins în flagrant în timp ce primea bani pentru o adeverinţă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi cu sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa (D.G.I.P.I.), l-au prins în flagrant, la data de 12 noiembrie a.c., pe D.V., administrator al unei societăţi comerciale, în timp ce primea suma de 500 lei de la T.E., în schimbul eliberării unei adeverinţe necesare pentru completarea dosarului de pensionare.

 În fapt, la începutul lunii noiembrie a.c., denunţătoarea, T.E., a luat legătura cu învinuitul, D.V., pentru a-i elibera o adeverinţă care să ateste plata contribuţiilorsale către bugetul de stat în perioada lucrată la I.A.S. Bărăganu, ale cărei arhive au fost preluate de către societatea învinuitului. Cu această ocazie, D.V. i-a comunicat că eliberarea adeverinţei costă 500 lei.

Ulterior, T.E. a depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi, sub coordonarea procurorului desemnat, l-au prins în flagrant pe D.V. în timp ce primea suma de 500 lei de la denunţătoare.
Menţionăm că D.V. nu este la prima infracţiune de acest gen, el fiind prins în flagrant în luna iunie a.c. în urma unui denunţ, când primea suma de 300 lei de la o altă persoană în schimbul eliberării unei adeverinţe în acelaşi scop, dosarul penal fiind înregistrat la aceeaşi unitate de Parchet.
Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat faptul că învinuitul este administratorul unei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate arhivarea evidenţelor financiar contabile ale societăţilor comerciale aflate în stare de insolvenţă, lichidare sau faliment.
Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. şi ped. de art. 6 din Legea 78/2000 în ref. la art. 254 alin 1 C.p.