A început Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest. ”Vor fi cinci zile minunate, pline de emoție și bucurie”

Luni, 19 septembrie 2022, a debutat Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din municipiul Constanța.

Intrarea la evenimentul care durează până pe data de 23 septembrie inclusiv este liberă la toate filmele, atelierele și concertele din cadrul festivalului.

La acest eveniment a fost prezentă și Anamaria Vătămanu, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă (ADD) Constanța.

„Le mulțumesc copiilor, trebuie să vă mărturisesc că sunt extrem de emoționată. Vor fi cinci zile minunate, pline de emoție și bucurie”, a declarat Anamaria Vătămanu, președintele ADD.

Festivalul WonderFest este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și de Primăria Municipiului Constanța, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. WonderFest stă sub semnul educației pentru artă și pentru o viață socială lipsită de agresivitate.

„Micii mari” cinefili pot participa la un concurs de creație de film, organizat în cadrul secțiunii speciale a Festivalului, intitulate Snapshots. Pentru această secțiune, copiii sunt invitați să transmită organizatorilor filme realizate de ei, cu telefonul sau cu tableta, având ca tematica „Minunea Albastră”.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest, aflat, în acest an, la a cincea ediție, a instituit regula ca Marele Premiu să fie acordat de un  juriu format exclusiv din copii. La Constanța, WonderFest va avea cel mai numeros juriu al copiilor dintre toate edițiile: va fi format din 100 de elevi din Constanța. Juriul profesioniștilor din cinematografie va decerna premiile pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cea mai bună interpretare a unui copil actor.

În cadrul Festivalului WonderFest, vor susține concerte trupele Folk Frate și Proconsul (19 septembrie) și artiștii Magda Pușkaș, Andrei Păunescu, Mihai Napu, Vanghele Gogu, Ioan Onișor (23 septembrie).

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult