4 miliarde lei vechi, prejudiciul cauzat de firma lui Marian Butnaru la Spitalul Municipal Medgidia

Curtea de Conturi Constanța a realizat, în data de 1.04.2019, un control de follow-up la Spitalul Municipal Medgidia pentru a vedea dacă s-au pus în aplicare măsurile dispuse în Decizia nr. 21/02.06.2016.

În anul 2016, echipa de auditori a Curții de Conturi a descoperit abateri grave în documentele contabile ale unității sanitare, dar și în modul de derulare al contractului încheiat cu SC Marigen Prod SRL Medgidia.

Mai exact, Spitalul Municipal Medgidia a concesionat serviciul blocului alimentar către societatea menționată, societate controlată de familia consilierului local Marian Butnaru.

În baza contractului de cesiune încheiat în anul 2001, firma Marigen Prod se obliga să realizeze o serie de investiții privind renovarea și amenajarea spațiului.

Pe lângă lucrările de renovare și igienizare necesare unui spațiu în care se prepară produse alimentare,  Marigen Prod trebuia să achiziționeze și o serie de utilaje moderne.

În urma controlului din iunie 2016, Curtea de Conturi a constatat că firma nu și-a îndeplinit niciuna din obligațiile din contract și a desfășurat activitatea în cadrul Spitalului Municipal Medgidia în condiții insalubre.

De fapt, domnul Butnaru a înlocuit parțial tâmplăria din lemn cu termopan și a cumpărat două aragazuri.

Asta a fost întreaga investiție, în 18 ani de activitate.

La sfârșitul auditului, Curtea de Conturi a dat conducerii termen, până la sfârșitul anului 2016, pentru remedierea situației.

La acea vreme, manager al Spitalului Municipal Medgidia era Stere Bușu, un personaj promovat și susținut puternic de către Luminița Vlădescu și Marian Iordache.

Domnul Bușu a rezolvat rapid problema, trimițând două adrese către firma lui Butnaru, prin care îi cerea să respecte contractul.

Butnaru s-a făcut că nu a primit nimic și toată lumea a fost mulțumită.

Doar că, la data de 1 aprilie 2019, s-a realizat un nou control, pentru a stabili cum s-au îndeplinit măsurile dispuse în 2016.

Spre marea surpriză a auditorului, firma lui Marian Butnaru desfășoară în continuare activități economice în incinta spitalului, în aceleași condiții insalubre.

 

90.000 lei X 216 luni

 

În spatele consilierului local care se declară un apărător al dreptății și al medgidienilor se ascunde un personaj aproape sinistru care are ca singur obiectiv banii.

Marian Butnaru, prin firma Marigen Prod, încasează lunar de la Spitalul Municipal Medgidia 90.000 de lei, pentru hrana bolnavilor.

Înmulțiți această sumă cu 216 luni.

Din acești bani nu s-a îndurat să investească niciun leu în igienă și modernizare.

Faptul că nici măcar chirie nu plătește este deja irelevant.

Mai mult, același Marian Butnaru se află în conflict de interese, deoarece ordonatorul de credite al Spitalului Municipal Medgidia este Consiliul Local din care dumnealui face parte.

Practic, cinstitul consilier care moare de dragul și de grija medgidienilor își alocă singur, prin firma Marigen Prod, zeci de mii de lei în fiecare lună.

Bani publici.

Până la această dată, prejudiciul pe care societatea Marigen Prod l-a adus Spitalului Municipal Medgidia se ridică la aproximativ 400.000 ron (4 miliarde lei).

L.E.

Viceprimarul municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu, a transmis că nu ea este cea care l-a promovat pe Stere Bușu în funcția de manager al Spitalului Municipal Medgidia.

De asemenea, Luminița Vlădescu susține că a criticat în repetate rânduri activitatea managerului Stelian Bușu

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult