AcasăActualitate19 bucăţi de calcan, redate mediului natural de către poliţiştii de frontieră...

19 bucăţi de calcan, redate mediului natural de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de patrulare şi verificare pe Marea Neagră, cu o ambarcaţiune din dotare, au descoperit, amplasate în apă, plase de pescuit de tip monofilament (interzise la detinere si utilizare).

În urma ridicării plaselor, au fost descoperite prinse în ele 33 bucăţi de calcan, din care 19 bucăţi, fiind în stare vie, au fost redate mediului acvatic.

Poliţiştii au confiscat plasele monofilament în lungime de aproximativ 1.600 metri, iar peştele capturat a fost predat, în prezenţa unui reprezentant ANPA, unei societăţi comerciale de profil.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit prin orice metode în perioada de prohibiţie” şi „deţinere sau folosire a uneltelor de plasă tip monofilament” fapte prevăzute şi pedepsite de art. 64 din O.U.G. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

 În data de 02.06.2016, în jurul orei 09.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe canalul Lipoveni, de pe raza localităţii Sarinasuf, a depistat doi cetăţeni români, în vârstă de 35 de ani, respectiv 38 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transportau cu o ambarcaţiune, respectiv  o bicicletă, cantitatea de 83 kilograme peşte în stare proaspătă din speciile şalău, biban şi babuşcă, fără a deţine documente justificative. 

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte , care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.